sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Kevät tuli, lumi suli ja videoitakin tuli!!

Onpas taas mennyt hetkinen, ettei ole kerinnyt kirjoittaa. Nyt lopussakin on lumet lähteneet meidänki ajoreiteiltä ja on päästy kärryillä ajelemaan Seppoa.
Seppohan ei tauosta ollut moksiskaan ja toimi kuin olisi ajettu koko talven. Ensi alkuun kävimme ohjasajoa läpi, mutta koska mitään suurempaa reaktiota hommasta ei tullut napattiin kärryt perään ja ajettiin ihan kunnolla. Sauli vuorostaan sai jäädä tarhaan odottelemaan vuoroaan. Alkuun näytti ettei osaa olla juoksematta tarhassa, mutta kun kadottiin Sepon kanssa näkyvistä ei sen suurempaa juoksentelua enää tullut.

körryyti körryyti :D
Ensimmäinen ajo kerta pidettiin n. 45 min mittaisena matkaa noin 6km. Ensimmäiselle ajolenkille päätimme ottaa hieman varmistelua ehkä jopa turhaakin varmistelua. Sää ei ihan suosinut sillä välillä ripsaisi kevyesti vettä, mutta sehän ei Sepon menoa haitannut.

Ensimmäisen ravipätkän otettua tai oikeastaan ensimmäisten metrien jälkeen heti olin aivan myyty!! Oli nimittäin ponilla askel edellis syksyn ajoihin nähden voimistunut huomattavasti. Ero oli nimittäin valtava ja kuinka moista voi edes sanoin kuvailla?? Ei juuri mitenkään.

Jutta oli onneksi matkassa ja kuvasi menoamme.

Hurmuri töissä




Ja mitäpäs Seppoa ilman Saulia.. Jutta pääsi herra törinällä kirjaimellisesti metsikköön kurvailemaan. Naurussa olikin pitelemistä, kun herra ravuri oli suorastaan Off-Road poni :D
Saulista on kummasti löytynyt uusia puolia nyt kevään aikana. Nimittäin melkoinen rasavilli on kuoriutunut lyhyeen aikaan ja hanurikin on alkanut lennellä hyvää tahtia ratsastaessakin. Saulin kanssa oli ajatus mennä metsässä lähinnä ristiiin rastiin, että herra oppii katsomaan jalkojaan ja näkisi uusia paikkoja.. Noh kuinkans siinä kävikaan lopulta. Sauli kiikutti ratsastajaansa välillä hyvin omatahtoisesti, kun touhotus virtaa oli jaettavaksi asti. Mitään käsistä lähtöä ei kuiteskaan tullut vaan lähinnä tämä "menen tuosta...ja tuosta...ja mikäs tämä polku on??" tyyppisesti luikaisi aina poluilta toisille. Saulia on nyt ratsastettu viikon verran hackamorella, sillä aikaisemmin alkoi vastustella kuolainta hyvin voimakkaasti. Oli myös muutenkin levoton edestä ja nyt odotellaan raspaajaa paikalle. Hackamoren kanssa rauhoittui ja koska suuhun ei tule painetta loppui suun aukominenkin siihen.

Ralliponi
Pukin jälkeinen tunnelma

Osataan sitä mennä rauhallisestikkin

maltetaan olla aloillaan
Seppo ja Sauli tekivät kolmena päivänä teho liikutukset. Saulissa liikutus ei juurikaan näkynyt muuten kuin kengän irtoamisella, onneksi kenkääjä on tulossa viikon päästä. Sepossa huomasi kolmannelle päivälle, että nyt on tehty normaalia enemmän. Sillä enää ei ajaessa viipottanut pää viidentenä jalkana ja malttoi kävelläkkin huomattavasti enemmän. Ajo matkat pidettiin Sepollakin edelleen 6-8km pituisina ja ajo aika 45-60 min mittaisina. Samalla pääsin kokeilemaan sykemittarin tehoja ja kirjaimellisesti opettelemaan sen ja kellon käyttöä ajossa.
Hanki keleillä Seppo ja Sauli saivat tehdä liina työskentelyä hangessa, mutta se ei kuluta ylimääräisiä virtoja samoin kuin tehokas ajo tai ratsastus. Tosin Sauli on kyllä ollut aina yhtä aktiivisena lähdössä töihin oli sillä edellis päivänä menty miten päin tahansa.

Loppuun vielä videon pätkää Sepon ajosta. Nyt kesän aikaan toivottavasti saataisiin videoita enemmän. Sillä kuvaajakaan ei palellu ulos ja uppoa hankeen ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti